Joya...världens mjukaste sko

Nu har vi fått in årets höstnyheter i Butiken.
Världens mjukaste sko, nu finns de nya modellerna hos Mediband Rehabbutiken.

Skons fördelar
Joya, den mjukaste skon i världen, ger en helt unik känsla. Skillnaden mot andra skor är tydlig från det första steget. Den mjuka känslan när du går sätter en helt ny standard bland komfortskor: Skon kombinerar ett modernt utseende och bekväm design. Joya har utvecklat olika tekniker för att möta olika kunders behov

Smart Balanssula
Den traditionella mjuka elastiska Joya Smart-sulan är designad för en helt ny nivå av komfort, efter första steget. Skon ger dig en mjuk, rullande rörelse vilket ger dig en en bättre och mer upprätt hållning
 

loading...


Studier på Joya
För att undersöka vilken påverkan Joya har på kroppen när man går och att studera de krafter som verkar på fötterna och övriga kroppen, så gjorde Biomekaniska institutet vid den Schweiziska federala Tekniska institutet (ETH Zürich) en undersökning med hjälp av en gång analys. Denna studie involverade tolv försökspersoner och man tittade på sekvensen av rörelser när man går barfota i Joya, KyBoots och MBT. Analysen använda snabba videoinspelningar av när foten träffar marken, kinetiska mätningar av markens reaktionskrafter och mätningar av kroppens positions och rörelse.

Schweiziska federala tekniska institutetsresultat talar för Joya!

 I fasen när hälen träffar marken, minskas de krafter som påverkar kroppen avsevärt (med en faktor 2 till 5). Jämfört med promenader där man går barfota.
Joyas sula gör att man måste använda mer energi för att röra sig eftersom sulan är så mjuka och eftergivlig. När vi går barfota på en naturlig, ojämn yta (på sand, uppförsbacke eller nerförsbacke) så är rörelseområdet också större. Den mjuka, smidiga sulan gör det mer sannolikt att högre ansträngning krävs för rörelsen och att mer energi förbrukas och musklerna får motion.
Grafen för rörelsens mjukhet är i allmänhet stabilare (mindre ryckig) än konventionella skor.
Ingen skillnad fanns mellan Karl Múllers skor och skor med rullsula när det gäller kroppshållningen.
 

Vad säger läkarna om Joya? Klicka på bilden under...

Se utbud och priser nedan